Gebouwen met PVC Foam en Styreen Profielen

Hopende hier weer een stukje duidelijkheid te geven over het zelf bouwen van gebouwen met de materialen van MAQUETT. Ik heb me dit keer niet gehouden aan welke schaal dan ook het is meer om duidelijk te maken wat je zelf kan bouwen. Heel veel bouwplezier.

Gemaakt door J & J Vriend

Gebruikte MAQUETT producten

 • PVC White foam 2 mm nr. 605-01:
  Bekijk hier in de catalogus

 • Buitenkozijn is van profiel 2 x 1 mm  Bestel nr. 409-52:
  Bekijk hier in de catalogus

 • Binnenkozijn is van profiel 2 x 0,5 mm Bestel nr. 408-53:
  Bekijk hier in de catalogus

 • Muren: profiel 2 x 2 mm, Bestel nr. square nr 407-53:
  Bekijk hier in de catalogus

Allereerst het aanbrengen van het plankenmotief. Ik doe dit om de 3 mm met de achterkant van een afbreekmesje onder een weinig druk langs een lineaal. Spijkergaatjes druk ik erin met een kraspen.  Bestel nr. PVC White foam 2 mm nr. 605-01

In de voorgevel de ruimte voor de kozijnen uitgesneden en de kozijnen geplaatst. Buitenkozijn is van profiel 2 x 1 mm  Bestel nr. 409-52. Binnenkozijn is van profiel 2 x 0,5 mm Bestel nr. 408-53

Rechterzijkant ruimte voor kozijnen uitgesneden en kozijnen geplaatst ook hier profiel 2 x 1 mm nr. 409-52. Voor de roeden heb ik witte tape in strookjes gesneden en op een transparant vel geplakt en op het kozijn geplakt.

Rechterzijgevel ruimte voor schuifraam en douchraampje uitgesneden en van kozijnen voorzien, ook hier weer dezelfde profielen gebruikt.

Voorgevel en zijgevels gemonteerd.

Achtergevel uitgesneden en voorzien van kozijnen en glas, hier is ook te zien dat de onderste lagen van steenmotief zijn voorzien, ook weer ingekrast in het foam.